Pages

22 Mayıs 2011 Pazar

Aşk Şart mı?


"Aşk bulabileceğin bir şey değildir. Aşk seni bulabilecek bir şeydir."


Akşam üzeri moralim biraz bozuktu. Aniden duygusallığım tavan yapıverdi. Neyse, şimdi moralim yerinde :)

Az önce aklıma geldi de aşk bu kadar önemli mi bizim için? Hayatımızın vazgeçilmezi mi gerçekten?

Tamam, kabul ediyorum, aşk çok güzel bir duygu olabilir. Henüz aşık olmadım, yalan söylemiş olurum aşık oldum dersem ama biliyorum ki bir gün ben de aşkı tadacağım. Hem de her bir harfinin tek tek tadına bakacağım! Aşk önemli olabilir, insanoğlu sevmek ve sevilmek ister çünkü, fakat hayatımızın vazgeçilmezi değildir. Olmamalıdır da! Onunla beraber çok önemli başka şeyler de vardır; sağlık gibi, başarı gibi, mutluluk gibi. Aşıkken mutsuz da olabilirsiniz mesela... Ben inanıyorum ki aşk ile beraber önemli olan diğer şeyler de birbirini tamamlamaya başladıkça o daire bir bütün olacaktır. Belki birbirlerini bağlamıyor olabilirler ama birbirleriyle bir ilişkileri olduğunu düşünüyorum.

Hayatımda başka önemli şeyler de varken ne diye aşka odaklanıp kalayım sadece? Başka şeylerin hiç mi önemi yok? Mesela derslerimin! Bu dönem 4 ders aldım ve bu derslerden ya kıl payı geçeceğim ya da kalacağım. Neden? Çünkü aşk dediğimiz duygunun peşinden deli gibi koştum, hayatımın merkezine koydum, sanki o olmazsa olmazmış gibi davrandım. Doğru mu yaptım? Hayır! Aklım yeni mi başıma geliyor? Sanırım her dönem sonu böyle oluyor :D Fakat bu defa yaz okulunda buna izin vermeyeceğim! Bu dönem aldığım derslerden kalsam bile üst sınıf derslerinden alıp derecemi yükselteceğim ve aşkın peşinden koşmak yerine yürüyeceğim ya da başarabiliyorsam, sadece onu oturup bekleyeceğim. Ne arayınca çıkıyor karşınıza, ne de peşinden koşunca. Ben onu uygun zamanda karşıma çıkması için bekleyeceğim :)

Yaz okulunda da derecemi yükseltebildiğim kadar yükseltip yeni döneme daha sıkı sarılacağım! Belki üst sınıf dersleri açılmayabilir ama eğer olur da bu dönem aldığım derslerimden geçemezsem, onlardan açılanları alıp temizleyebilirim. İnşallah kıl payı da olsa geçeceğim ama hepsinden!

2 yorum:

  1. lan ne tatlısın. tabi ki şart diil. olunca güzel oluo ama :) hem de ne güzel uf!

    YanıtlaSil

Söyle söyle, çekinme! :)